Traditionella cigaretter och e-cigaretter

Rökning historiskt sett

1492 kom Kristofer Columbus till Västindien. Där bjöd Arawakindianerna honom på tobak. De virade på den tiden in den torkade och sönderskurna tobaken i majsblad för att sedan röka den. Man pressade även in tobaken i naturliga ihåliga rör som vasstrån och rörsocker, vilket kan ses som cigarettens föregångare. Dock var det vanligaste sättet att röka tobaken i pipa, vilket indianerna gjort sedan långt innan Columbus dök upp. Tobak började sedan odlas av européer som hade bosatt sig i Västindien, och började sedan exporteras till hemländerna. Nikotinet har fått sitt namn efter en fransk ambassadör vid namn Jean Nicot. Han tog med tobak hem och lärde det franska hovet hur man använde den. Första gången som tobak omnämns i Sverige var 1601. Den traditionella cigaretten som används än idag uppfanns i Spanien. Med hjälp av alla sjöfarare och resande personer spred sig produkten världen över.

Rökningen idag

Från början såg man inga som helst hälsorisker med rökningen. Tvärtom ansågs det periodvis som något fint att göra. Man har dessutom rökt inomhus väldigt länge. Det är egentligen inte förrän de senaste decennierna som man har börjat att se faran och försökt motarbeta rökningen. Den har för många människor idag dessutom blivit en dyr last, som fler och fler försöker göra sig fria från. Nu finns det elektroniska cigaretter att använda sig av när man vill sluta, vilket underlättar oerhört mycket. Med dessa slipper du dels de farliga ämnena som tjära och kolmonoxid, och dels utsätter du inte din omgivning för den passiva rökningen. Röken som du andas in via e-cigaretter är nämligen vattenånga, likaså röken som du släpper ut.

E-cigaretter från xsmoke

Dessa finns framför allt med två funktioner. Den ena ser ut som en traditionell cigarett, där filterdelen är den som innehåller smak och nikotin. Underdelen är ett uppladdningsbart batteri, som enkelt laddas via usb. Den andra varianten har också batteridelen, men istället för filtret en behållare som fylls med e-liquid, eller så kallad e-juice. När du vill inhandla ditt startpaket kan nätbutiken xsmoke varmt rekommenderas. De tillhandahåller båda varianterna och har många tillbehör som bland annat refiller. Att handla på nätet har många fördelar så som ett större sortiment samt oftast mycket förmånligare priser. Hos dem kan du även hitta smidiga månadspaket. Då vet du att du har hemma för en hel månad, och på detta sätt kommer du att spara in tusentals kronor jämfört med traditionell rökning. Köp ditt exemplar redan idag för ett hälsosammare liv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *